31 شهریور 1403

  • 1399/07/12
  • - تعداد بازدید: 971
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت ودرمان شهرستان فراشبند

نقش فعالیت بدنی و تغذیه مطلوب بر چاقی کودکان

کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند چاقی را یک پدیده چند عاملی دانست که از تعامل چندین عامل پیچیده از جمله ژنتیک و سبک زندگی به‌ویژه فعالیت بدنی و رژیم غذایی به‌‌وجود می‌آید که تحت‌تأثیر زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و محیطی قرار دارد.

کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، چاقی را یک پدیده چند عاملی دانست که از تعامل چندین عامل پیچیده از جمله ژنتیک و سبک زندگی بهویژه فعالیت بدنی و رژیم غذایی به‌‌وجود میآید که تحتتأثیر زمینههای اجتماعی، فرهنگی و محیطی قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان، اضافه وزن و چاقی را یکی از مشکلات بهداشتی تغذیه ای در جهان و ایران دانست و گفت: تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی هم در کشور های توسعه یافته و هم در کشور های در حال توسعه، از جمله کشور ما، در حال افزایش است. این مشکل با سرعت بیشتری در کودکان و نوجوانان دیده می شود.

 

«زهرا ضیایی» عوامل مربوط به ژنتیک و ارث و عوامل مربوط به محیط و شیوه زندگی را از علت های اضافه وزن و چاقی در کودکان برشمرد و افزود: خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی در کودکانی که والدین چاق دارند و یا از مادران دیابتی متولد می شوند، بیشتر از سایر کودکان است.

او،افزود: رفتارهای غذایی نامناسب مانند عادت به مصرف غذاهای پر کالری ، غذاهای آماده و رستورانی ،تنقلات کم ارزش و غذاهای پرچرب زمینه ساز ابتلا به اضافه وزن و چاقی می باشند.

ضیایی، اضافه کرد: در دسترس بودن غذاهای پر کالری در محیط کودک مثل خانه، مهد کودک، مدرسه و محل های بازی و تفریح، سبب تشویق کودک به مصرف این مواد و در نتیجه اضافه وزن و چاقی می شود.

این کارشناس بهبود تغذیه، بی تحرکی کودکان را یکی از دلایل اضافه وزن و چاقی در کودکان دانست و افزود: کاهش فعالیت بدنی (استفاده بیش از حد از کامپیوتر، تماشای تلویزیون به مدت طولانی)، کاهش فرصت های بازی در خارج منزل موجب می شود تا بخشی از انرژی دریافتی از مواد غذایی در بدن به صورت چربی تجمع پیدا کرده و سبب اضافه وزن و چاقی شود.

ضیایی، افزایش میزان ابتلا به بیماری های متعدد شامل بیماری های قلب و عروق، دیابت، پرفشاری خون، افزایش چربی های خون، بیماری های کبدی و بیمار های تنفسی، عوارض اجتماعی شامل اضطراب، افسردگی، اعتماد به نفس پایین و موفقیت های تحصیلی کمتر، بروز اضافه وزن و چاقی در بزرگسالی را از مشکلات ناشی از اضافه وزن و چاقی در کودکان برشمرد و افزود: خانواده نقش مهمی در شکل گیری عادات کودک در زمینه غذا، فعالیت بدنی و کنترل وزن به عهده دارد  و والدین نیز تصمیم گیرندگان نهائی در انتخاب غذای خانواده هستند.

او یاد آور شد: عادات غذایی هر فرد از کودکی شکل می گیرد که این عادت ها متاثر از رفتارهای تغذیه ای خانواده است.

پایان خبر

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 30264
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید